JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo i Zajednica izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, organizuju Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine „Knjige u nišama“ (KUN) koji će se održati u Sarajevu u periodu od 25. do 29. novembra 2017. godine, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC).

Osmišljen s ciljem podsjećanja na važnost i značaj izdavaštva/nakladništva i knjige te namjerom vraćanja digniteta i ugleda sajmu knjiga, ”Knjige u nišama” u fokus stavlja bh izdavače, a ljubiteljima knjige i čitalačkoj publici nudi bogat i raznovrstan program.

Program sajma knjige obuhvata različite programske sadržaje poput Predstavljanje autora, Promocija knjige, Razgovor na temu, Predstavljanje sajmova, Promocija časopisa i Strip radionice, a pored centralne sajamske galerije ”Knjige u nišama” čine i Strip kutak, posebno kreiran za ljubitelje stripa, te Bookshop u okviru kojeg će biti ponuđena izdanja svih izdavača, učesnika pod povoljnim uvjetima.

Objavi ovu vijest na svom profilu