Uz podršku Općine Centar omogućen je besplatan godišnji upis za oko 700 korisnika Biblioteke Sarajeva – ciljna grupa od 15 do 30 godina – kao i obnova isteklih članarina za već učlanjene korisnike s područja ove sarajevske općine.

Prilikom upisa korisnici su dužni dati na uvid CIPS-ovu prijavnicu a maloljetnici upis mogu ostvariti u pratnji roditelja ili staratelja koji posjeduju isti dokument.

Besplatni upis će se vršiti u svim pozajmnim odjeljenjima Biblioteke Sarajeva i u roku od sedam dana novi korisnici će dobiti člansku karticu te imati pristup bogatom fondu od preko 260.000 bibliotečkih jedinica.

Inače, članarina u Biblioteci Sarajeva iznosi 15 KM godišnje, dakle manje od prosječne cijene knjige, ali uzvraća nemjerljivo više. Biblioteka Sarajeva je je jedna od svega šest kulturnih institucija koja je i prošle i ove godine dobila podršku iz fondova EU. Uvedene su, među prvima u regionu, neke sasvim nove usluge, poput iznajmljivanja elektronskih čitača knjiga, biblioterapije i Book Crossinga, svojevrsne globalne čitaonice slobodnih, putujućih knjiga.

Biblioteka Sarajeva pruža usluge putem najmodernijeg sistema COBISS (kooperativni online bibliografski sistem i servisi) koji je prošle godine uveden na svih šesnaest pozajmnih odjeljenja a koji omogućuje lakši i brži pristup novim ostvarenjima domaće i strane beletristike, stručne knjige, lektire, časopisa i stripova, ali i besplatno učešće u brojnim radionicama…

Objavi ovu vijest na svom profilu