U saradnji sa evropskom mrežom za književnost TRADUKI, JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine, Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu i drugim partnerima iz Sarajeva, Goethe-Institut Bosne i Hercegovine i ove godine organizuje festival za djecu i omladinu na temu „Čitanje“.
 
Tokom trajanja festivala ,,Čitalačka zima 2018“, od 27. novembra do 4. decembra, djeca i omladina će na kreativan način uploviti u svijet knjiga, bajki i priča. Pored književnih druženja, festival nudi i mnogobrojne radionice na temu knjiga, kao i druge interaktivne i edukativne radionice – raznovrsni program za djecu i omladinu od 4 do 14 godina.
 
Čitanje, kao jedna od najbitnijih kulturnih tehnika, svakom pojedinom čitaocu omogućuje da spozna novi svijet, razvije i ostvari nova mišljenja i iskustva i na taj način oživi zapostavljene vrijednosti. Kreativno oblikovanje, uzbudljive književne utrke, scenski uređena književna druženja, izložbe, istraživačka druženja i još mnogo toga naći će se na programu ove Čitalačke zime. Zahvaljujući saradnji sa lokalnim partnerima, manifestacije će se održati na bosanskom/ hrvatskom / srpskom jeziku.
 
Projekat će realizovati Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini u saradnji s mrežom za književnost TRADUKI, Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine i Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

PROGRAM

Objavi ovu vijest na svom profilu