Cijenjeni korisnici

Biblioteka Sarajeva svojim članovima nudi mogućnost prijave na elektronsko obavještavanje. Ukoliko ste bibliotekaru prilikom upisa dali svoju elektronsku adresu, možete primati obavještenja navedena u tabeli (e-mail adresu možete dati i naknadno).

ObavještenjeObjašnjenje
Obavještenje o isteku rezervacijeBiblioteka vas obavještava da je izbrisala rezervaciju kojoj je istekla važnost/rok rezervacije.
Obavještenje o dospjeloj rezerviranoj građiBiblioteka vas obavještava da je dospjela građa koja je prilikom vaše rezervacije bila pozajmljena.
Obavještenje o skorašnjem isteku roka pozajmiceBiblioteka vas obavještava da građi koju ste pozajmili ističe rok pozajmice. Rok pozajmice možete produžiti preko COBISS/OPAC-a sve dok važi rok pozajmice.
Obavještenje o skorašnjoj opomeniBiblioteka vas obavještava da je istekao rok pozajmice i da ćete narednih dana primiti opomenu, ako građu što prije ne vratite.
Obavještenje o isteku članstvaBiblioteka vas obavještava da će vam određenog dana isteći članstvo.
Opšta obavještenja bibliotekeBiblioteka vam može slati različita obavještenja u vezi s poslovanjem, događanjima itd. (npr. promocije knjiga, izložbe…).

Od bibliotekara možete tražiti i da vam otvori nalog (username i password) ukoliko želite koristiti segment MOJA BIBLIOTEKA na www.cobiss.ba. U segmentu MOJA BIBLIOTEKA možete imati uvid u: podatke o pozajmljenoj građi i roku pozajmice; historiji pozajmljene građe; rezervaciju i produženje građe; elektronska obavještenja…

Ne zaboravite da virtualnu biblioteku od sada možete imati i na svojim mobilnim uređajima, a aplikaciju preuzmite OVDJE.

Objavi ovu vijest na svom profilu