Povećaj

Svjetski dan pripovijedanja, se svake godine obilježava u vrijeme proljetnog ekvinocija. Svake godine odabire se tematski okvir priča s kojima se proslavlja ovaj dan. Ove godine to su mitovi, legende, epovi. Pored ostalih odabrali smo priče iz Knjige Legende starog Sarajeva i poljsku legendu o cica-macama kojom zajedno slavimo i Svjetski dan pripovijedanja i dolazak proljeća.

Pridružite nam se da zajedno sa Udruženjem “Bajka“, Udruženjem prijatelja waldorfske pedagogije, JU CKM, Udruženjem Djetlić, Udruženjem Žar Ptica, Waldorfskim vrtićem Mala Vila, JU Djeca Sarajeva, Udruženjem učitelja Kantona Sarajevo, Helen O’Grady Academy Sarajevo slavimo živu riječ.

Pored informisanja, naša zajednička uloga bi bila da putem sveobuhvatne medijske kampanje i društvenih mreža potaknemo javno mnijenje da u svojim domovima, učionicama bibliotekama kreiraju vlastite sadržaje i uz pripovijedanje mitova i legendi, koje ćemo ponuditi, sa svojom djecom provedu divno slobodno vrijeme. Stoga vas na press konferenciji, kojom otvaramo proslavu Svjetskog dana pripovijedanja, čeka iznenađenje za vas i vašu publiku, kako bi se simbolično okupili oko globalne logorske vatre usmenog predanja.

Objavi ovu vijest na svom profilu