Biblioteka Sarajeva Dječija kuća organizira posjete vrtića u vidu radionica/pričaonica kako bi promovirali sadržaje za djecu i približili im knjigu kao medij. Pošto živimo u vremenu tehnologije i društvenih mreža, te djecu izlažemo istom od malih nogu, dolazi vrlo često do poremećaja pažnje i koncentracije. Djeca kasne u govoru i ne znaju da se adekvanto izraze o onome što je za njih važno.

Zbog toga organiziramo čitanja priča kako bi djeca razvila maštu, usavršili govor i naučili bolje da izraze svoja osjećanja te bezbolnije riješe eventualne konflikte i poteškoće.

Nakon pročitane priče koja po formi i sadržaju mora odgovarati starosnoj dobi djece, razgovaramo i njihove utiske prenosimo na priču. Nakon toga možemo reći da smo ilustratori priče. Djecu upoznajemo i sa sadržajem usluga koje nudi biblioteka.

Pozivamo sve vrtiće da se pridruže ovim interaktivnim radionicama u prijepodnevnim terminima. Dovoljno je samo da nas pozovete na broj 033 811 010 ili na fb stranici Biblioteka Dječija kuća.

mladi.ba

Povezano

Objavi ovu vijest na svom profilu