Festival za djecu na temu „Čitanje“

U saradnji sa JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom Bosne i Hercegovine, udruženjem CRVENA, Naučnim arheološkim društvom i udruženjem Djetić Goethe-Institut Bosne i Hercegovine i ove godine organizuje festival za djecu i omladinu na temu „Čitanje“.

Tokom trajanja festivala “Čitalačka jesen 2019.“, od 8. do 16. oktobra, djeca i omladina će na kreativan način uploviti u svijet knjiga, bajki i priča. Pored književnih druženja, festival nudi i mnogobrojne radionice na temu knjiga, kao i druge interaktivne i edukativne radionice – raznovrsni program za djecu i omladinu od 4 do 14 godina.

Čitanje, kao jedna od najbitnijih kulturnih tehnika, svakom pojedinom čitaocu omogućuje da spozna novi svijet, razvije i ostvari nova mišljenjima i iskustva i na taj način oživi zapostavljene vrijednosti. Kreativno oblikovanje, uzbudljive utrke, scenski uređena književna druženja, izložbe, istraživačka druženja i još mnogo toga naći će se na programu ove Čitalačke jeseni. Zahvaljujući saradnji sa lokalnim partnerima, manifestacije će se održati na bosanskom/ hrvatskom / srpskom jeziku.

Program možete preuzeti OVDJE

Objavi ovu vijest na svom profilu