U okviru čitalačke jeseni u Njemačkoj čitaonici 16. 10. 2019. održano je nekoliko zanimljivih radionica i predstava za djecu uzrasta od 4 do 14 godina.
Na radionici pod nazivom „Germanska šahovska ploča“ koju su vodile Emina Čalija i Tijana Križanović iz Naučnog arheološkog društva prisustvovali su učenici osnovnih škola “Hasan Kikić“, „Musa Ćazim Ćatić“, te članovi Udruženja „Dajte nam šansu“ i na veoma zanimljiv način od kartona i papira izrađivali šahovske figure germanskih junaka.

Lutkarsku predstavu „Crvenkapica“ i priče sa lutkama u interakciji sa najmlađima iz vrtića „Picolo Bambino“ i „Mali svijet“, te članovima dječije čitaonice „Bubamara“ na veoma dopadljiv način izvela je glumica Suada Ahmetašević.

Radio adaptaciju bajke na radionici pod nazivom „Vidite šta smo uradili od bajke, raja“ vodio je Haris Sahačić sa učenicima drugog razreda Osnovne škole “Safvet beg Bašagić“.
Crtač stripa Filip Andronik vodio je interaktivnu strip radionicu „Njemačke priče i stripovi“ kojoj je prisustvovao veliki broj učenika iz osnovnih škola „Safet beg Bašagić“ i „Musa Ćazim Ćatić“.

Tokom cjelodnevnog druženja Njemačku čitaonicu je posjetilo u toku jednog dana 160 djece.

Objavi ovu vijest na svom profilu