POVEĆAJ

Naše odjeljenje Američki kutak Sarajevo tokom Zimskog raspusta, koji željno i nestrpljivo iščekujemo,  pripremilo  je mnogo zanimljivih i korisnih aktivnosti namijenjenih prvenstveno srednjoškolcima i studentima.

Aktivnosti će biti realizirane od 6. do 24. januara 2020. godine u prostorijama Američkog kutka Sarajevo, Radićeva 7.

Aktivnosti su osmišljene tako da budu veoma interesantne ali i korisne, da tokom njih vježbamo konverzaciju na engleskom jeziku, stičemo nove vještine, razvijamo kritičko mišljenje i usput se zabavimo.

Ponedjeljkom ćemo imati TED Corner Talks kada ćemo imati priliku da poslušamo i pogledamo neke od najzanimljivijih TED razgovora o aktuelnim i savremenim temama i da diskutujemo o njima.

Utorak je rezervisan za EDU BiH Lectures, predavanja koja organizujemo sa Education USA i njihovim savjetnicama o zanimljivim i korisnim vještinama.

Srijedom ćemo uz Board games in English  vježbati konverzacijski engleski uz neke od najpoznatijih društvenih igara, a petkom uz Movie day pogledati neke od najboljih klasika američke književnosti namijenjene tom uzrastu.

Detaljniji raspored pogledajte u našem programu a više informacija potražite na našoj Facebook stranici American Corner Sarajevo https://www.facebook.com/AmericanCornerSarajevo/

Objavi ovu vijest na svom profilu