U toku zimskog raspusta u našem odjeljenju Američki kutak organizovan je niz aktivnosti namijenjenih srednjoškolcima, studentima i svima onima koji se tako osjećaju- pod nazivom „Winter break in American Corner Sarajevo“.

Svaki ponedjeljak učesnici su imali priliku usavršavati svoje vještine govorenja na engleskom jeziku na „TED Talk“ razgovorima o aktuelnim i njihovim interesovanjima bliskim temama: digitalno doba, cyber kultura, sistem javnog školstva- zašto škole ubijaju kreativnost, „odljev mozgova“- ostati ili otići, emocionalna inteligencija. Učesnici su imali priliku da, tokom diskusija o zadatim temama, pogledaju i zanimljiva predavanja kao i da unapređuju svoje vještine javnog govorništva. Radili smo individualno i u malim grupama i timovima i učesnici su imali priliku da razrade svoje inspirativne projekte za mlade.

U saradnji sa Education USA i njihovim savjetnicama i predavačima, svakog utorka smo imali zanimljiva predavanja i radionice: Predavanje o forenzici „CSI Miami – true or false“, Public speaking i Academic writing. Učesnici aktivnosti su imali priliku da čuju i predavače koji su nas posjetili iz Američke ambasade u BiH

Srijedom smo se igrali društvenih igara sa našim volonterima, učenicima koji su u sklopu programa YES Aboad Kennedy- Lugar iz SAD došli u BiH kako bi ovdje proveli  jednu školsku godinu. Mladi su, tokom zabave uz Monopoly, Twister, Scrabble… imali priliku razgovarati s njima o životu i školovanju u Americi te podijeliti s njima svoje ideje, iskustva, planove.

Petkom smo, u saradnji sa filmskim portalom Filmofil.ba, organizovali Filmski petak kojeg smo gledali projekcije američkih klasika za tinejdžere a koji se tematski tiču obrazovanja. Dead Poets Society, Breakfast Club i Finding Forrester. Naša topla preporuka da pogledate ove filmove – ukoliko do sada niste.

Vidimo se i sljedećeg zimskog raspusta a do tada nam se pridružite na ostalim aktivnostima koje se dešavaju u prostorijama Američkog kutka!

Sve informacije možete potražiti na našim Facebook i Instagram stranicama.

U nastavku pogledajte fotografije sa aktivnosti tokom Winter Break-a.

Objavi ovu vijest na svom profilu